Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Radiologia joacă un rol esențial în Clinica Dentaclass, oferind o imagine precisă a structurii dentare și maxilare a pacienților. Prin tehnici avansate de imagistică, permite detectarea timpurie a problemelor dentare nevăzute cu ochiul liber, cum ar fi cariile interdentare, infecțiile rădăcinii și problemele osoase. Această tehnologie ajută la planificarea tratamentelor eficiente și personalizate, asigurând astfel rezultatele dorite pentru fiecare pacient.

Beneficiile radiografiei dentare în diagnosticare

Radiografia dentară la Dentaclass aduce multiple beneficii înaintea unor proceduri precum implanturile dentare, lucrările protetice sau tratamentele de canal. Aceasta oferă o vizualizare detaliată a structurii osoase și a poziției rădăcinilor dentare, esențială pentru planificarea precisă a implanturilor și pentru a asigura alinierea corectă și suportul necesar.

În cazul lucrărilor protetice, radiografiile ajută la evaluarea stării dinților adiacenți și a osului suport, asigurând astfel o potrivire perfectă și funcționalitate optimă a lucrării. 

Pentru tratamentele de canal, radiografiile sunt esențiale pentru identificarea canalelor radiculare și a infecțiilor ascunse, permițând astfel un tratament mai eficient și reducerea riscului de complicații. Pentru că vrem să îți oferim servicii stomatologice de înaltă calitate, la Dentaclass găsești radiologia, chiar în clinică!

La Dentaclass ne angajăm să oferim soluții protetice care nu numai că restaurează funcționalitatea danturii, dar și îmbunătățesc aspectul estetic și sprijină sănătatea generală a gurii pacientului.

Există riscuri în timpul radiografiei?

Radiografiile dentare sunt proceduri extrem de sigure, cu riscuri minime. Expunerea la radiații este foarte scăzută, în special cu tehnologiile moderne digitale folosite la Dentaclass. Echipamentul nostru este de ultimă generație și este proiectat pentru a minimiza expunerea la radiații. 

În plus, utilizăm plumburi de protecție pentru a asigura siguranța pacientului. Este important să știți că beneficiile obținute prin diagnosticarea precisă și timpurie a problemelor dentare depășesc semnificativ riscurile reduse asociate cu radiografiile dentare. Acestea sunt instrumente esențiale în furnizarea unui tratament dentar eficient și personalizat.